27 juli 2021

Wil jij graag met mensen werken? Bekijk welke opleiding bij jou past.

Gedrag, educatie of liever werken in de zorg?

Wil jij graag met mensen werken én iets voor de maatschappij betekenen? Grote kans dat een mens en gedrag opleiding bij jou past. Bij de HZ bieden we opleiding in dit gebied aan. Droom jij van een baan in de zorg? Wil jij kennis overbrengen aan anderen? Of wil jij iets goeds voor de maatschappij betekenen door iemands gedrag positief te beïnvloeden? Met deze tips én de bijbehorende visual van dit domein kun jij in mum van tijd je keuze laten vallen op een opleiding die bij jou past. En kan je studietijd beginnen! Download de visual Alle mens en gedrag opleidingen van de HZ op een rij om hem goed te bekijken. 

Infographic HEW

Werken met mensen: waar ligt jouw interesse?

Start je zoektocht met het vinden van een doelgroep die jou aanspreekt. Met wie wil jij later werken? Word je blij van een groep kinderen om je heen, of help jij liever kwetsbare ouderen in hun zorgvraag? Bij elke doelgroep staat in de visual beschreven welk type werk daarbij aansluit. We maken hierin onderscheid tussen opleidingen gericht op gedrag, educatie of zorg. 

Deeltijd of voltijd studeren: wat spreekt jou aan?

Bij de HZ bieden we opleidingen in zowel deeltijd als voltijd aan. Het grootste verschil? Voltijd studeren betekent dat jij de gehele week naar school gaat en binnen deze schooltijd soms ook stages loopt. Bij deeltijd heb je al een werkplek en ga je jezelf verder verdiepen in je vakgebied. Je gaat meestal 1 dag per week naar school toe en de overige tijd besteed je aandacht aan jouw baan en studie. Lijkt het jou leuk om flexibel te studeren

Associate degree of een bachelor: wat is het verschil?

Je kunt kiezen voor een Associate degree of een bachelor. Het grootste verschil? Een Associate degree opleiding duurt gemiddeld 2 jaar en is vooral praktijkgericht. Dit is een niveau 5 opleiding, waarin praktijk en strategie samenkomen. In deze animatie vertellen we je meer over de verschillen tussen een Ad en een bachelor. Meestal kun je met een Associate degree diploma op zak verder studeren in het 3e jaar van een aansluitende bacheloropleiding. Dit kan je nagaan bij de bachelor die je na de Ad wil volgen. Een bachelor duurt vaak 4 jaar waarin je opgeleid wordt tot een strategische denker. Je leert de opgedane kennis naar de praktijk te vertalen. Na het behalen van een bachelor kun je doorstromen naar een relevante master. 

Vragen? Chat met een student

Als iemand je alles over onze opleidingen kan vertellen dan zijn het onze studenten wel. Zij staan voor je klaar om al je vragen over specifieke opleidingen te beantwoorden. In de chat gaan ze graag het gesprek met je aan om ervaringen met je te delen! Ga het gesprek met een student aan. 

Chat met een van onze voltijd-studenten of deeltijd-docenten van HZ University of Applied Sciences