6 juli 2023

Welke economische studie past bij jou?

Past een economische studie helemaal bij jou, maar weet je nog niet welke? Op de HZ kun je kiezen uit 7 economische voltijdopleidingen. We zetten ze voor je op een rijtje. Zo kun je bepalen welke opleiding het beste aansluit op je interesses en talenten. 

De economische opleidingen van de HZ kun je goed onderverdelen in 3 richtingen. 

1. Ligt jouw interesse bij organisatie en personeel? 
De 3 opleidingen Human Research Management (HRM), Bedrijfskunde, Finance & Control hebben met elkaar gemeen dat ze zich richten op de voortgang van de organisatie en de mensen die er werken.  
Tijdens de opleiding Finance & Control ontwikkel jij je tot financieel adviseur en help je bedrijven te groeien aan de hand van de beschikbare data. Bij Bedrijfskunde bekijk je het bredere aspect. Je overziet alle afdelingen binnen een organisatie en adviseert over verbeteringen voor zowel de organisatie als de maatschappij. Hiervoor heb je ook iemand nodig die het menselijke aspect begeleidt. Dan komt de opleiding HRM om de hoek kijken. Als HR-medewerker help je werknemers op een gezonde manier beter te worden in hun werk. 
 
2. Zoek je graag de aansluiting met je doelgroep?  
De opleidingen Sportkunde, Commerciële Economie en Communicatie hebben gemeen dat je leert om duidelijk te communiceren met jouw doelgroep.  
Hierbij richt Commerciële Economie zich vooral op het overtuigend communiceren, om iets te verkopen aan klanten of bedrijven. Hierbij leer je ook bredere verkooptechnieken toe te passen. Bij de opleiding Communicatie leer je hoe je communiceert met verschillende doelgroepen. Met welke toon en welk middel bereik jij je doel? Tijdens de opleiding Sportkunde leer je onder andere welk sportaanbod je kunt inzetten om de gezondheid van mensen te bevorderen en hoe je je doelgroep aan het bewegen krijgt.  
 
3. Denk jij internationaal? 
De 2 opleidingen Tourism Management en International Business richten zich op de internationale doelgroep en het internationale bedrijfsleven. Bij Tourism Management richt jij je vooral op het toerisme. Terwijl je met International Business later in allerlei internationale sectoren kan gaan werken. Deze opleiding heeft internationale bedrijfskunde hoog op de agenda staan. 

Waar ligt jouw interesse?

Bij al deze economische studies leer je op basis van wetenschappelijke bronnen een plan van aanpak te maken en advies uit te brengen aan een organisatie of klant. Jouw studiekeuze hangt dus vooral af van de vraag welke richting je het meest interessant vindt. Lijkt het je leuk om een gemeente te adviseren over sportaanbod voor kinderen of ouderen? Of adviseer je liever een directie van een bedrijf over het omgaan met personeel?  

Wat zijn jouw talenten?
 
Naast je interesses is het ook belangrijk om te kijken naar je talenten. Waar ben je goed in en welke opleiding sluit daar goed op aan? Ben je bijvoorbeeld sterk in wiskunde en rekenen, en ben je iemand die graag het overzicht bewaart? Dan is de opleiding Finance & Control misschien wel iets voor jou.  

Ook zijn er vast wel dingen waar je veel meer over zou willen leren. Daar is alle ruimte voor! Ontwikkel bijvoorbeeld meerdere talen en leer hoe je moet communiceren met buitenlandse partijen. Dit kan uitstekend bij de opleiding International Business.   

Benieuwd welke economische opleiding bij jou past? Bekijk de online voorlichting. 

Bekijk welke economische opleiding bij jou past

Ook interessant

Studiekeuze, Naar het hbo, Studeren in Zeeland, Profielkeuze maken
Voltijd, Studiekeuze, Naar het hbo, Studeren in Zeeland, Studeren aan de HZ
Voltijd, Studiekeuze, Naar het hbo, Studeren in Zeeland, Ouders