14 mei 2020

Hier aan de kust… Waarom op kamers gaan in Zeeland een goed idee is!

Wonen op fiets- of zelfs loopafstand van zee? Het kan als je besluit te gaan studeren in Zeeland! Maar op kamers gaan in steden als Vlissingen en Middelburg heeft nog veel meer leuke voordelen. Denk jij eraan om tijdens je studie aan de HZ op kamers te gaan? Ik help je in deze blog graag aan handige informatie bij jouw zoektocht naar de juiste kamer.

Waarom op kamers in Zeeland?

MiddelburgLaat ik bij het begin beginnen: waarom zou je op kamers willen in Zeeland? Denk eens aan de gezellige bruine kroegen van Vlissingen en Middelburg. Strandtenten die jouw nieuwe thuisbasis vormen. Hardlopen met de geur van zilte zee. Te gekke festivals op de mooiste locaties… Op kamers gaan in Zeeland belooft je één ding: een onvergetelijke tijd in één van de mooiste provincies van Nederland! Heb ik je overtuigd?

Op kamers in Vlissingen

Dan begint nu de grote zoektocht voor jou. Waar vind je een geschikte, leuke kamer in Zeeland waar jij je thuisvoelt? Voor het vinden van een geschikte studentenkamer in Zeeland zijn er diverse aanbieders. Wil je op kamers in Vlissingen? Dan moet je zijn bij APV Housing, Campus Vlissingen en woningbouwvereniging L’Escaut.

Campus huisvesting Joost de Moorstraat (2)

Het aanbod van beide bedrijven varieert van kamers in studentenhuizen tot studio’s en appartementen. Van klein tot groot en van ongemeubileerd tot gemeubileerd. Van zelfstandig (alleen) tot onzelfstandig (met anderen). De kamerprijzen variëren van €250,- tot €600,- all-in.

Wonen op de campus in Vlissingen

Uiteraard is er ook de mogelijkheid tot wonen op onze campus. De Ruyter Campus is vooral beschikbaar voor internationale studenten en nationale studenten Verpleegkunde. Op de campus Adriaan de Coortelaan wonen nationale en internationale studenten. Je vindt meer informatie over deze campussen via APV Housing en Campus Vlissingen.

Op kamers in Middelburg: hier moet je zijn

Geef jij liever de voorkeur aan de hoofdstad van Zeeland, oftewel Middelburg? Dat snap ik best, Middelburg is namelijk een schitterende stad. In dat geval moet je zijn bij de organisaties Villex en APV Housing. Ook hier geldt: het aanbod varieert van kamers in studentenhuizen tot studio’s en appartementen. Van klein tot groot en van ongemeubileerd tot gemeubileerd. Van zelfstandig (alleen) tot onzelfstandig (met anderen). In tegenstelling tot Vlissingen beschikt Middelburg niet over een campus.

HZ_terras_student

Op dit moment heeft Middelburg minder kamers beschikbaar dan Vlissingen. We raden je daarom aan snel te beginnen met zoeken. Gelukkig zijn er plannen voor uitbreiding van het aantal kamers in Middelburg: Woongoed Middelburg wil 123 studentenwoningen realiseren aan de Kanaalweg in Middelburg en APV is bezig met plannen voor een nieuwe Campus.

Handige tips bij het vinden van jouw kamer in Vlissingen of Middelburg

Ben jij klaar voor een te gekke studententijd? Om je zoektocht naar jouw studentenkamer nog wat te verlichten, wil ik je onderstaande tips graag meedelen:

  • Ga na je bezoek aan de open dag een keer de steden in en ontdek alvast de charme van de Zeeuwse steden
  • Bedenk van tevoren goed of je in Middelburg of Vlissingen wilt gaan wonen;
  • Bedenk aan de start van je zoektocht alvast in wat voor woning je jezelf ziet wonen: een huis met veel huisgenoten, met enkele huisgenoten of liever in een studio alleen?
  • Start op tijd met jouw zoektocht: tussen februari en mei heb je de meeste kans op een geschikte kamer;
  • Zorg voor een goed, openbaar profiel. In dat geval ben je interessanter voor de huisgenoten die een nieuwe bewoner zoeken;
  • Een leuke kamer gezien? Reageer dan meteen. Wie te lang wacht, vermindert zijn kans al snel;
  • Stel bij het kijken naar de kamer vragen aan je potentiële huisgenoten. Wie interesse toont, krijgt al snel voorrang!

Heb je nog vragen over studeren aan de HZ? Chat met een student!

New call-to-action

Ook interessant

Studeren in Zeeland, Studeren aan de HZ
Studeren in Zeeland, Studeren aan de HZ
Studeren in Zeeland, Studeren aan de HZ