28 mei 2021

5 redenen om voor de Associate degrees Academie te kiezen

Sta je op het punt om het mbo te verlaten? Met je diploma op zak? Dan valt er weer wat te kiezen! Je kunt natuurlijk je boeken dicht doen en op zoek gaan naar een leuke functie. Maar wat als je voelt dat je nog niet klaar bent? Dat er meer in zit? En dat je je nog wilt specialiseren voordat je gaat solliciteren, of juist verbreden? Dan kan het zomaar zijn dat je blij wordt van een Associate degree.

Een Associate degree (Ad) is een 2-jarige opleiding op hbo-niveau die perfect aansluit op het mbo. Waar een bachelor vaak lang en theoretisch is, is een Ad kort en praktijkgericht. Nieuwsgierig? In hartje Roosendaal staat de Associate degrees Academie. Hier verzorgen we voltijd Ad’s in verschillende richtingen en uitstroomprofielen. Twijfel je nog over je volgende stap? Over 5 redenen ben je om!

1 ‘Je leert het meest door het gewoon te doen.’ (Thomas Hopstaken, Informatica)
Ons onderwijs is praktijkgericht. Natuurlijk krijg je ook theorie, maar wat je leert pas je meteen toe in projecten en tijdens stages. Hierdoor is een Ad heel geschikt voor mbo’ers. Na een Ad heb je niveau 5, dat zit tussen mbo 4 en bachelor in. Dat betekent dat je de taal spreekt van de werkvloer, maar ook die van de beleidsmakers. En dat is precies het soort medewerkers waar veel bedrijven naar op zoek zijn.

2 ‘Het duurt maar 2 jaar en je kunt doorstromen.’ (Jara van Wamel, Bedrijfskunde)
Bij onze voltijdopleidingen heb je na 2 jaar je hbo-diploma. Omdat we goed aansluiten op het mbo is de kans ook groot dat dit lukt. Je kunt dan solliciteren op functies met hbo-niveau. Of je kunt verder studeren. Verwante bachelors hebben vaak een programma op maat, zodat je na je Ad in 2 jaar je bachelor kunt halen. Alle opties liggen dus nog open!

3 ‘Het profiel Ondernemer is voor mij de beste match!’ (Femke van Popering, Bedrijfskunde - Ondernemer)
Onze academie heeft 9 opleidingen en 11 uitstroomprofielen. Dat betekent dat je heel gericht kunt kiezen voor een concreet beroep. Bij Bedrijfskunde bijvoorbeeld voor marketeer of ondernemer. En bij HRM voor recruiter of talentcoach. Bedrijven zijn daar blij mee want die kunnen zo profiteren van professionals met een duidelijk specialisme.

4 ‘De docent is meer een coach.’ (Maaike Bakx, Human Resource Management)
Het onderwijs is net wat anders dan je gewend bent. Zo staat de docent niet voor de groep, maar ernaast. Je werkt echt samen. Je kunt je docent ook gewoon appen als je een vraag hebt. Verder werk je veel groepjes aan echte opdrachten van bedrijven in de regio. Heb je behoefte aan extra begeleiding dan is er Student Succes. Hier kun je terecht als je je persoonlijk wilt ontwikkelen of behoefte hebt aan ondersteuning.

5 'Het is een kleine opleiding en de sfeer is goed.' (Joan Castelijn, Built Environment)
Onze academie is kleinschalig ingericht, zodat je makkelijk contact hebt met je docenten. Sowieso zijn bij ons de lijnen kort en is iedereen makkelijk benaderbaar. Het gebouw is fris en open. Er zijn op open lesruimtes en plekken om rustig te werken of even te relaxen. Stoom afblazen kan aan de pingpongtafel!

Nog meer redenen?
Waarschijnlijk ben je al om, maar heb je toch meer argumenten nodig dan nodigen we je graag uit voor een van onze Open avonden. Kijk op ad-academie.nl voor de datums. Op onze site vind je trouwens ook al onze opleidingen en uitstroomprofielen én meer verhalen van studenten. Laat je informeren en ontdek of een Associate degree bij jou past!

Click me

 

 

 

Ook interessant

Deeltijd, Studiekeuze, Associate degree
Deeltijd, Studiekeuze, Naar het hbo, Associate degree
Deeltijd, Associate degree