Jul 5, 2021 2:34:30 PM

Nikki ging na haar opleiding Bedrijfskunde bij de HZ aan de slag

Op de HZ draagt Nikki haar steentje bij als beleidsondersteuner. Geen vooropgezet plan, want eigenlijk wilde ze nog verder studeren na haar studie Bedrijfskunde. Nikki: “Maar ik zag een vacature bij de HZ op Facebook voorbij komen en ik dacht: ik probeer het gewoon. Ze vroegen iemand met veel ervaring én een WO-achtergrond. Beiden had ik niet, juist daarom ben ik zo dankbaar dat de HZ mij deze kans heeft gegeven.”

Als beleidsondersteuner zit Nikki directievergaderingen bij en zorgt ze voor de notulen ervan. Ook vergaderingen met de hogeschoolraad zijn Nikki niet meer vreemd. Alhoewel het wél een gekke tijd is om in te stappen in een functie als deze. Nikki: “In de zomer heb ik nog wel wat mensen gezien, maar inmiddels werkt bijna iedereen thuis. Dat is wel gek en natuurlijk mis ik de reuring. Een kletspraatje met collega’s, maar ook de aanwezigheid van studenten om je heen. Maar dat komt weer wel.”

 

‘Er gebeurt zoveel in het onderwijs, dat vind ik leuk’

 

Ondanks de ietwat vreemde tijd, weet Nikki nu al dat ze dol is op het werken in het onderwijs. Nikki: “Er gebeurt hier zoveel. Door het afschaffen van de basisbeurs is er geld vrijgekomen voor hogescholen en universiteiten, dat ze moeten besteden aan het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. De HZ heeft er onder andere voor gekozen om medewerkers en studenten de mogelijkheid te geven om projectvoorstellen in te dienen. Die projecten lopen erg uiteen, dat vind ik leuk. Van het verduurzamen van de HZ en omgeving tot kijken naar wat studenten beweegt om in Zeeland te blijven. Mijn rol daarin is vooral coördinerend, zoals zorgen voor de planning en organisatie van de aanvraagrondes.”  

Zelf geniet Nikki nog elke dag van het Zeeuwse. Het thuiswerken biedt haar de mogelijkheid in haar pauzes een ronde te lopen over de dijk. In haar vrije tijd gaat ze graag fitnessen, tennissen en wanneer het weer mag reist ze graag. “En natuurlijk ben ik in de zomers op de Zeeuwse stranden te vinden!”

nikkie

 

Ook interessant

Werken bij de HZ
Werken bij de HZ