26 november 2019

Ik wil iets met economie, maar wat?

Nadat je je middelbare school of mbo-diploma hebt gekregen, kun je uit veel hbo-opleidingen kiezen. In eerste plaats is het handig als je kiest voor een sector. Bijvoorbeeld: Economie, Zorg of Techniek. Wil je iets met economie? Lees dan mijn blog. Ik heb alle economische opleidingen op een rij gezet, zodat je snel ziet wat het verschil is!

Iedereen kiest een opleiding met een reden. Zelf heb ik gekozen voor de opleiding Bedrijfskunde. Waarom? Omdat de opleiding breed is en ik er allerlei kanten mee op kan. Op deze manier moet iedereen de beslissing voor zichzelf nemen en antwoord geven op de vraag: “Wat wil ik met mijn opleiding bereiken en wat vind ik belangrijk aan een opleiding?” Om je te helpen, vind je hier een overzicht van de economische opleidingen van de HZ:

ik wil iets met economie maar wat

Bedrijfskunde

Ben je geïnteresseerd in een breed vakgebied? En wil je graag het beste uit een bedrijf of organisatie halen? Dan is Bedrijfskunde de opleiding voor jou. Bij deze opleiding doe je kennis op over managementzaken, financieel-economische aspecten, bedrijfskundige zaken en juridische zaken. Wil jij je verdiepen in een van deze zaken? Dat kan doormiddel van je minor.

Commerciële Economie

Houd je van verkopen en ben je er goed in? Weet jij op een creatieve manier consumenten aan te trekken? Dan zou ik voor de opleiding Commerciële Economie gaan. Met deze opleiding krijg je kennis over marketing, sales en media. Met de opleiding Commerciële Economie wordt je aan de HZ opgeleid tot commercieel talent. Ga de uitdaging aan!

Communicatie

Ben jij goed in boodschappen overbrengen en ben jij goed in teksten schrijven? Dan is de opleiding Communicatie misschien een goede keuze voor jou. Op de opleiding Communicatie leer je alles rondom het vak Communicatie. Communicatie is erg belangrijk voor bedrijven en organisaties. Gebruik jouw creatieve ideeën om het beste naar boven te halen.

Finance & Control (Bedrijfseconomie)

Vind je het fijn om op financieel gebied te werken? Dan is de opleiding Finance & Control wat voor jou! Als bedrijfseconoom weet je op financieel gebied alles binnen de organisatie. Je houdt je bezig met budgetten, investeringsplannen en financiële jaarstukken. Met deze opleiding word jij een expert in financiën!

Human Resource Management

Kun je goed met mensen om gaan en help je graag anderen? Dan past de opleiding Human Resource Management bij jou! Op deze opleiding leer alles over personeelszaken. Je weet anderen te motiveren en te begeleiden. Je leert anderen te helpen ontwikkelen en groeien in zakelijke en persoonlijke aspecten. Gebruik jouw dienstverlenende vaardigheden om een zo goed mogelijke sfeer onderling te creëren.

International Business

Heb jij altijd al gedroomd van een internationale baan? Zou jij graag een internationale carrière willen hebben? Dan is de opleiding International Business de opleiding voor jou! Met deze Engelstalige opleiding krijg jij de kans om niet alleen een studie in Nederland te volgen maar ook drie semesters naar buitenland te gaan! Met deze opleiding leer je connecties in het buitenland te leggen en krijg je de kans om te reizen en nieuwe talen te leren.

Probeer jouw passie voor economie in een opleiding te zoeken om de juiste opleiding te kiezen. Het is uiteraard van belang om zo veel mogelijk informatie over opleidingen te verzamelen. Dit doe je door bijvoorbeeld op internet te zoeken, naar open dagen te gaan en studenten te spreken. Vooral dat laatste, spreken met een student, raad ik je aan. Een student heeft al ervaring met de opleiding. Je kunt aan hem vragen wat je kan verwachten en of dit bij jou past!

Ga in gesprek met een student van HZ

 

More blogs

Naar het hbo, Studeren in Zeeland
Deeltijd, Voltijd, Studiekeuze, Naar het hbo, Associate degree
Studiekeuze, Naar het hbo