23 juli 2022

Henriëtte vertelt wat een hbo-deeltijdstudie haar oplevert

Henriëtte studeert Bedrijfskunde in deeltijd. In deze blog vertelt Henriëtte wat zij zocht in een opleiding én wat ze uiteindelijk ondervindt tijdens haar studie.

“Ik werkte ruim 20 jaar bij dezelfde fijne organisatie in een leuke, uitdagende mbo-functie. Toch vroeg ik me een aantal jaar geleden af of ik hier tot aan mijn pensioen wilde werken. Kon ik hier voldoening uit blijven halen? Ik zou natuurlijk achterover kunnen leunen en routinematig mijn werkzame leven laten voortkabbelen, maar zo’n persoon ben ik niet. Nee, ik wil meer!”

Opzoek naar een geschikte hbo studie

“Mijn zoektocht naar een opleiding startte. Ik wilde graag een hbo-diploma behalen. Maar wat wilde ik nog leren? Waar kon ik een studie voor gebruiken? En wat past bij mijn baan in een gezondheidszorgorganisatie?

Ik vond de hbo-opleiding Bedrijfskunde op internet en werd daar enthousiast van. Ik vroeg me af wat deze studie me nog meer zou brengen, naast alleen dat hbo-papiertje? Tijdens de Open dag van HZ kwam ik er achter dat deze brede opleiding me veel verdieping in veel aspecten van mijn werkzaamheden zou bieden.

(Tekst loop door onder de afbeelding)
HenrietteZanting

Veel nieuwe kennis, maar ook professionalisering levert het mij op

“Ik leer ontzettend veel nieuwe dingen en doe veel vakkennis op. Maar wat me ook veel brengt is ‘professionalisering’. Dit betekent dat je je bezig houdt en tot nadenken aangezet wordt over taakvolwassenheid, loopbaanplanning en persoonlijke ontwikkeling. Door hier mee bezig te zijn, ga je heel bewust nadenken over wie je bent, wat je doet en wat je wil. Ook reflecteer je op wat je tot nu toe bereikt hebt. Dit levert een schat aan zelfinzichten op. Daardoor ga je tijdens deze studie heel anders denken. Dit kun je goed gebruiken in je huidige baan, maar biedt ook veel perspectieven voor een toekomstige functie. Het verbreedt mijn horizon enorm”.

Bijvangst

“Nog een klein extra voordeel als je zelf een hbo-opleiding in deeltijd volgt: als je kinderen hebt op de middelbare school en zoekende bent naar een passende vervolgopleiding voor hen, dan weet je al een beetje hoe het in z’n werk gaat op een hogeschool. Je werkt dus niet alleen aan je eigen toekomst, maar ook aan die van je gezin.”

Adviesgesprek met een HZ-docent

Ben je ook nieuwsgierig naar wat een hbo-studie jou kan opleveren? Vraag een adviesgesprek aan en ontdek of een deeltijd hbo-opleiding iets voor jou is.


New Call-to-action

Ook interessant