2 december 2019

Een dag uit het leven van eerstejaarsstudent

Het is dinsdagochtend 29 mei. De wekker gaat om half 9. Een belangrijke dag, want vandaag kan ik weer een stapje dichterbij mijn propedeuse komen (een propedeuse haal je als je alle punten van het eerste jaar hebt behaald). We geven vandaag een pitch over een zelfontworpen communicatieproduct. Maar goed, eerst maar eens uit bed komen.

Ik stap uit bed, ga snel onder de douche en zoek wat kleren uit. Als dat gebeurd is, smeer ik een paar broodjes, pak ik mijn spullen en spring op de fiets richting de HZ. Eenmaal op de HZ aangekomen, zie ik mijn groepsgenoten.

Voorbereidingen treffen

Voor een opdrachtgever hebben mijn groepsgenoten en ik, een offline communicatiemiddel (denk aan een poster, advertentie e.d.) ontworpen; deze gaan we vandaag pitchen. Maar vooraleer we beginnen, printen we eerst de poster. Dan zitten we nog even samen om alles goed door te spreken. We zijn met een groepje van vier personen maar we pitchen met z’n tweeën, anders wordt het ook te druk. Een pitch duurt maar 4 minuten, dus is het belangrijk dat we alles goed doorspreken, zodat we elkaar goed kunnen aanvullen en er geen stiltes vallen.

Pitchen

Om 11 uur is het zover: tijd om te pitchen. Met trillende benen stap ik het klaslokaal in, want mijn propedeuse is al zo dichtbij hopelijk gaat alles goed. Mijn medepitchgenoot zet de PowerPointpresentatie klaar en ik hang de poster op. De pitch kan beginnen.

De pitch gaat goed, we vullen elkaar goed aan en voor ons gevoel weten we de boodschap goed over te brengen. Maar we komen erachter dat 4 minuten toch wel erg kort is, we kunnen hierdoor niet alles vertellen. Na de pitch krijgen we feedback van de docenten, met deze feedback weten we wat we nog kunnen aanpassen aan ons product om tot een goed product te komen. Hierna zijn we klaar. De cijfers van de pitch worden vanavond om 17 uur bekend gemaakt.

We hebben pas weer om 13 uur les, wat eigenlijk prima uitkomt. Want nu kunnen we met de feedback aan de slag die we hebben gekregen na de pitch.

Engelse les

Om 13 uur begint Engels, hier zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor ons luistertentamen van volgende week en presentatie over twee weken. We krijgen nog wat extra uitleg over de presentatie en wat er precies van ons verwacht wordt. Vandaag hebben we ook het beoordelingsformulier gekregen, wat echt superhandig is. Aan de hand hiervan weet je precies wat belangrijk is en waar je extra aandacht aan kan besteden.

Nog even naar het strand

Om 14:30 is de Engelse les klaar. Dat is gelukkig lekker op tijd, want buiten is het zo’n 27 graden met een licht windje. Heerlijk weer om nog even naar het strand te gaan. Ik spring weer op m’n fiets en ga even naar huis om een handdoek en een boekje te halen en daarna fiets ik snel door naar het strand. Toch nog even wat zonuurtjes meepakken.

Rond 17 uur betrekt het weer en wordt het frisser, dus dan maar weer terug naar huis. Maar voor ik naar huis ga, ga ik eerst nog naar de supermarkt voor eten voor vanavond. Ik kies iets simpels, een salade met mozzarella, tomaat en lente-ui; een ideaal gerecht met dit warme weer.

Cijfer checken

Eenmaal thuis aangekomen ben ik erg nieuwsgierig naar mijn cijfer, want deze zou als het goed is op Learn moeten staan (het online HZ-platform). Ik open Learn en ik zie dat we een 7 hebben gehaald, diep vanbinnen maak ik een heel uitbundig vreugdedansje.

Na eenmaal uitgedanst te zijn, ga ik maar even aan mijn eten beginnen. Het is gelukkig weinig werk en moet ik alleen maar dingen op een bord leggen

dag uit het leven van een eerstejaarsstudenten niks koken vandaag. Als mijn bord klaar is plof ik op de bank en zet ik een serie aan.  Gelukkig heb ik voldoende discipline, als mijn eten op is zet is de serie ook weer uit. Want er is werk aan de winkel, ik moet nog werken aan ons offlinemiddel en, niet onbelangrijk, ik wil vandaag nog een blog schrijven want het was een mooie dag. Eentje die ik graag met anderen deel.

Groetjes,
Nikki

Dit was een dag uit het studentenleven van Nikki. Ben je nieuwsgierig hoe de dagen van andere studenten er uit zien? Ga dan in gesprek met een student!

New call-to-action