25 april 2023

Doorstromen van mbo naar hbo? 3 handige tips!

Ben jij nog aan het overwegen of het hbo iets voor jou is? Of weet je al dat je na het mbo wil doorstromen naar het hbo? En wat is dan een logische vervolgopleiding? 

  1. Zelfonderzoek

    Heb je besloten dat je verder wil studeren na je mbo-studie? Neem dan uitgebreid de tijd om een nieuwe opleiding te zoeken. Zorg dat je antwoord krijgt op de vraag: ‘Waar word ik enthousiast van?’ 'Of waar wil ik mezelf in door ontwikkelen op de lange termijn?' Voer gesprekken met vrienden en familie. Samen ontdek je wat je interesses zijn. En belangrijk bezoek ook Open Dagen en maak studiekeuzetests. Dat helpt echt!

    Doorstuderen of werken? Wij helpen je de keuze maken. Download ons magazine van  mbo naar hbo.
  2. Keuzes afwegen

    Je hebt naast de voltijd hbo-opleidingen ook keuze uit de deeltijdopleidingen aan de HZ. Twijfel niet aan jezelf en wees vooral niet bang om de overstap te maken van mbo naar hbo. Het zou zo zonde zijn om iets uit angst niet te doen, daar kan je later spijt van krijgen.

  3. Vertrouw op jezelf en meld je aan

    Geloof in jezelf. Als jij graag iets nieuws wil leren, dan lukt je dat gewoon. Wanneer jij ontdekt waar je passie ligt en je de juiste motivatie hebt, kan ook jij die overstap maken. Waar een wil is, is een weg. Dat is écht zo! Aanmelden voor een voltijdopleiding kan voor 1 mei. 

Veel succes met de overstap! 


New call-to-action

Ook interessant

Studiekeuze, Naar het hbo, Studeren in Zeeland, Profielkeuze maken
Voltijd, Studiekeuze, Naar het hbo, Studeren in Zeeland, Studeren aan de HZ
Voltijd, Studiekeuze, Naar het hbo, Studeren in Zeeland, Ouders