26 februari 2020

Dit is mijn ervaring met HZ Cult

HZ Cult is een cultuurprogramma voor alle studenten op de HZ. Er zijn veel verschillende activiteiten en verschillende categorieën waarbij je kennis leert maken met cultuur. Denk aan theater, muziek, film en specials. Met HZ Cult kun je vrije studiepunten behalen. Deze punten behaal je door aan verschillende activiteiten deel te nemen. Zo kun je bijvoorbeeld een aantal keren naar de bioscoop gaan of naar een theatervoorstelling.

Stedentrip naar Parijs

Wat ik zelf het allerleukst vind zijn de stedentrips die door HZ Cult georganiseerd worden. De groep was erg groot waarmee wij gingen. Hierdoor heb ik veel studenten leren kennen van verschillende opleidingen. Dit was een erg leuke ervaring!

Met een bus vertrokken wij vanuit Vlissingen en Terneuzen naar Parijs. We zijn in totaal vier dagen in Parijs geweest. Er stond elke dag weer wat leuks op de planning. We hebben erg veel van Parijs gezien en geleerd in deze dagen. Zo hebben wij verschillende toeren gedaan in Parijs met de bus en te voet. Ook zijn we naar het Louvre geweest, op de Eiffeltoren, Centre Pompidou en meer!

11-hz-cult-in-parijs

Op dag één na aankomst hebben we een stadswandeling gemaakt. Zo zijn we langs het Pantheon, het Notre Dam en Saint-Germain gelopen. ’s Avonds hebben we wat vrije tijd gehad. De avond werd afgesloten met een lichttour. Met de bus zijn wij ’s avonds met zijn allen door Parijs gereden. Alle gebouwen zijn dan mooi verlicht, vandaar de ‘lichttour’. 

hz cult in parijs

 

Op de tweede dag zijn we naar het Louvre geweest. Het Louvre is een erg bekend museum in Parijs. Dit vond ik zelf erg speciaal. In het Louvre hangt bijvoorbeeld de Mona Lisa en meer speciale kunstwerken. Er was heel veel te zien in het Louvre en ook veel te leren. Na het Louvre hebben we een stadswandeling gemaakt. ‘s Avonds zijn we naar de Eiffeltoren geweest en beklommen tot de eerste verdieping. Het was erg mooi om de stad ’s avonds vanaf de Eiffeltoren te bekijken!

 hz cult in parijs 2

 Op de derde dag zijn we naar het museum Centre Pompidou geweest. Dit is een museum dat alleen moderne kunst laat zien. Zo hingen er bijvoorbeeld veel kunstwerken van Picasso. Hierna hebben we weer een stadstour gedaan langs de Sacré Coeur. De Sacré Coeur is een katholieke kerk op een heuvel. Vanaf deze heuvel heb je een schitterend uitzicht over Parijs.

Op de vierde dag en onze laatste dag zijn we langs de begraafplaats Père Lachaise. Dit is de grootste begraafplaats van Parijs en is de meest bezochte begraafplaats ter wereld. Dit komt onder andere doordat er zoveel beroemdheden begraven zijn. Na de begraafplaats kregen wij ook de mogelijkheid om op een boottocht te gaan over de Seine. Dit heb ik zelf niet gedaan. In plaats daarvan ben ik, samen met anderen, in de omgeving gaan wandelen. Het was een erg leuke stedentrip en zou het volgend jaar zeker nog een keer doen.

De trip was erg goed tot in de puntjes geregeld. HZ Cult heeft het allemaal erg goed georganiseerd, wat erg fijn is! Studenten kunnen activiteiten doen met HZ Cult voor een goed prijsje. Ook kun je anderen meenemen op reis. Zo mag je bijvoorbeeld een vriend of vriendin mee nemen. HZ Cult heeft voor iedereen wat leuks!

Ben je benieuwd of studeren aan de HZ iets voor jou is? Vraag het aan een student. Hij of zij kan je meer vertellen. 

New call-to-action

Ook interessant

Deeltijd, Naar het hbo
Deeltijd, Studiekeuze, Naar het hbo, Associate degree