13 december 2019

Deze vijf karakteristieken van de HZ bezorgen jou een goede studietijd

Bij het kiezen van een hogeschool is het natuurlijk belangrijk dat jij het straks naar je zin hebt op deze school. Eerst maak je jouw studiekeuze. De volgende stap is om te kijken waar je deze studie wilt volgen. Wil je in een nieuwe stad en omgeving studeren of blijf je liever thuis wonen? Of woon je bijvoorbeeld in een drukke stad en zoek je nu een rustigere omgeving? Waar jij jouw studie wilt volgen speelt een grote rol bij jouw studiekeuze.

Om erachter te komen wat studenten zo fijn vinden aan de HZ heb ik verschillende studenten benaderd en gevraagd welke vijf punten zij typisch "HZ" vinden. De top 5 karakteristieken van de HZ heb ik voor jullie op een rijtje gezet:

1) De persoonlijke hogeschool

De HZ wordt ook wel de persoonlijke hogeschool genoemd. Op de HZ krijgen studenten persoonlijke aandacht van docenten. Je kunt altijd advies en feedback vragen aan docenten. Dit is erg fijn, vooral voor eerstejaars studenten. Docenten vinden het erg belangrijk dat studenten de kans krijgen om te leren en te groeien. Daar helpen docenten bij door het geven van feedback. Op deze manier weten studenten wat zij goed doen, fout doen en wat zij beter kunnen doen.

2) Veel faciliteiten

Tijdens je studie heb je veel vrije studie-uren en tussenuren. Het is dan ook fijn dat er een fijne omgeving is om deze uren door te brengen. Gelukkig heeft de HZ voldoende leuke plekken om je tijd goed te besteden!

Kantine
De HZ heeft een ruime en gezellige kantine waar je heerlijk eten kunt halen dat vers bereid is. De sfeer in de kantine is erg fijn. Je kunt hier even een rust moment pakken, maar ook aan opdrachten werken. Er is van alles te koop in de kantine zoals frikandellenbroodjes, kroketten, verschillende soepen en heerlijke koffie.

HZ Shop
De HZ heeft niet alleen een leuke kantine maar ook de HZ Shop. HZ Shop is een winkeltje in de HZ waar je terecht kunt voor studiebenodigdheden. Ook worden hier andere leuke producten verkocht zoals diverse Zeeuwse producten. Zelf ga ik vooral naar de HZ Shop om luxe koffie! Je kunt er ook lekkere brownies en muffins halen.

priscilla - hz bookshop - vijf karakteristieken van de HZDe HZ Bookshop met lekkere koffie

 

HZ Café
Het HZ Café is sinds kort geopend en trekt volle zalen! Dit is een café in de HZ naast de HZ Shop waar je gezellig kunt zitten met je vrienden om wat te eten en/ of te drinken. Het heeft een hele frisse en gezellige sfeer, wat erg fijn is als je een lange schooldag hebt. Het HZ Café is voor veel studenten een heerlijke “tussenuitje”.

priscilla - hz cafe - vijf karakteristieken van de HZ

 

 

 

 

Chillen in het HZ Café 

 

3) Variatie

De HZ heeft een groot assortiment aan opleidingen. Dit kan op het gebied van zorg, economie, techniek of sportief zijn. Noem het maar op. Zelfs binnen deze verschillende sectoren zijn verschillende opleidingen. Zo heb je bij economie bijvoorbeeld Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie of Human Resource Management. Er is dus een grote kans dat jouw droomopleiding er tussen zit!

Het leuke ervan is dat alle verschillende culturen op de HZ naar boven komen. De verschillende culturen zijn erg goed op te merken. Zo heeft elke afdelingen andere “vleugel” in het gebouw. Ook hebben deze verschillende afdelingen verschillende kleuren aan de buitenkant van het gebouw gekregen. Zo heb je bijvoorbeeld bij economie paarse lijnen aan de buitenkant en bij verpleging de kleur geel etc. Dit laat zien dat er voor iedereen wel wat tussen zit!

4) HZ Cult

Op de HZ is het van belang dat je naast je verplichte studiepunten ook een aantal vrije studiepunten behaalt. Een deel van deze studiepunten kun je met HZ Cult behalen. Hiermee doe je culturele kennis op met leuke activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een film bekijken of op reis gaan. Je kunt bijvoorbeeld naar Parijs, Praag of Rome. Hoe leuk is dat!

Zelf ben ik met HZ Cult naar Parijs geweest voor vier dagen. Deze dagen heb ik erg veel gezien van Parijs en erg veel geleerd qua cultuur, geschiedenis en kunst. Naar mijn mening is dit de leukste manier om de vrije studiepunten te behalen! Elk jaar komen er nieuwe reizen bij.

5) De Mediatheek

De HZ heeft een redelijk grote mediatheek. Hier kun je op een computer huiswerk maken of even je boeken in duiken. De mediatheek heeft een groot assortiment aan boeken die je als student mag lenen. Er zijn onder andere studieboeken, afstudeerverslagen, tijdschriften en e-boeken. Als student van de HZ kun je ook kosteloos boeken lenen bij alle andere Zeeuwse bibliotheken.

Hopelijk maken deze punten jouw studiekeuze wat makkelijker. Bekijk en vergelijk alle hogescholen om de juiste te kiezen. Zoek zo veel mogelijk informatie op over de hogescholen die jou aanspreken. Ook kan het spreken van studenten op hogescholen jou een beter beeld geven. Vergeet niet naar opendagen te komen om een goede impressie van de HZ te krijgen en wie weet tot dan!

Wil je eens een keer rondkijken op de HZ? Vraag een student of hij je een rondleiding wil geven. Dan kun je de HZ met eigen ogen bekijken. 

Ga in gesprek met een student van HZ

Reactions

More blogs

Deeltijd, Voltijd, Studiekeuze, Naar het hbo, HZ, Associate degrees
Studiekeuze, Naar het hbo
Studiekeuze, Naar het hbo