14 april 2021

3 grote voordelen van het onderwijs van nu

Het onderwijs van vroeger is niks vergeleken met het onderwijs van nu. Daar ben ik heel blij mee bij mijn deeltijdstudie bedrijfskunde. Er zijn 3 grote voordelen van het onderwijs van nu.

1. De regie in handen

Ik ervaar het als een hele bevrijding dat ik zelf de regie in handen heb bij mijn deeltijdstudie. De leeruitkomsten bepalen in welke mate ik de vaardigheden en kennis moet bezitten. Ook wordt er beschreven hoe je deze kan aantonen. Hoe ik aan de slag ga met een leeruitkomst bepaal ik zelf. Ik maak gebruik van lesmaterialen zoals; filmpjes, tv-series en studieboeken die voorgesteld worden. De theorie pas ik toe in mijn dagelijkse praktijk. Er zijn geen docenten die me wekelijks overspoelen met goed bedoelde colleges vol lesstof die ik zelfstandig ook kan lezen. Het leukste van het zelf aan de slag gaan, is dat ik merk dat ik vaak meer weet dan ik dacht.

2. Geen tentamens

Tijdens een deeltijdstudie worden de meeste leeruitkomsten afgesloten met een portfolio. Je hebt dus geen tentamens op vastgestelde tijden. In het portfolio toon ik aan welke kennis ik heb opgedaan en hoe ik deze heb toegepast of ga toepassen. Daarbij maak ik meestal gebruik van een praktijkcase vanuit mijn werk, waarmee ik mezelf beoordeel op de aangegeven indicatoren. Tussentijds kan ik met een docent en met mijn medestudenten mijn praktijkcase en portfolio bespreken. De leeruitkomst wordt uiteindelijk beoordeeld en afgesloten tijdens een assessmentgesprek met de docent.

3. Tijd en plaats onafhankelijk

Dankzij het flexibel onderwijs kan ik het merendeel van mijn studietijd zelf inplannen op de tijdstippen die mij uitkomen. Ik maak wel graag gebruik van de paar inspiratiecolleges die gegeven worden. Hierin wordt de weg gewezen in de leeruitkomst en de theorie. Het gaat meestal om 3 of 4 colleges in een periode van 10 weken. De invulling van mijn studietijd is verder tijd en plaats onafhankelijk. Zo studeer ik graag op de zondag of tijdens mijn studieverlofmiddag aan de keukentafel thuis.

Ik ben blij dat ik de baas ben over mijn studie, mijn studievoortgang en mijn ontwikkeling op het persoonlijke en professionele vlak.

Adviesgesprek aanvragen

Heb je vragen over het flexibel onderwijs? Vraag dan een adviesgesprek aan. Zij kunnen jou ook persoonlijk advies geven over jouw studiemogelijkheden.

New Call-to-action

 

Ook interessant